OPBEVARING
Olivenolie opbevares bedst mørkt og ved en temperatur mellem 12-16 °C. Den må ikke stå i direkte sollys, og skal beskyttes mod luftens ilt. Olien kan optage smagsstoffer fra madvarer med stor lugtafgivelse. En god ide vil være, at stille den i et mørkt køkkenskab. Her vil temperaturen ofte være konstant og lav. Køber man således en 5 liter dunk, kan man let tappe derfra, og således anvende en mindre dunk / flaske.
Olivenolie er bedst indenfor 18 måneder.
Olivenolie kan sættes i køleskabet, men ved ca. 5 °C vil olien blive hvidlig, uklar og klumpet fordi nogle af fedtsyrerne bliver faste. Den tager nødvendigvis ikke skade af det. Har man sat olivenolien i køleskabet, så skal den tages ud i god tid før brug, idet den langsomt skal varmes op til stuetemperatur, hvor den vil få sit oprindelige udseende tilbage igen.
Olivenolie kan fryses og vil bevare sin smag ved optøning, men da den efterfølgende meget hurtigt nedbrydes, bør den fryses i så små portioner, at den bruges inden for ca. en uge.
Venlig hilsen,
Preben
Hej.
Kommer du snart forbi Sankt Thomas Pl. igen.
Vh. Jonna
Hej Jonna. Jeg var forbi i fredags og kommer igen sidst i oktober. Bedste hilsner Preben