Opbevaring

OPBEVARING

Det kan være svært at vælge, hvor meget man skal købe – eller kan købe, så det stadig holder den fantastiske smag, og fortsat bevarer de gode egenskaber, som en ekstra jomfru olivenolie har.

Derfor fører vi også de forskellige olivenolier i mængderne:

250ML – 500ML – 1L – 3L – 5L

hvor det er tilgængeligt. Der er derfor altid en mængde, der passer netop til dit behov.

Oliven 8

Der findes flere opgørelse over forbrug af olivenolie, men det ligger helt fast, at vi i Danmark ikke (endnu) er storbrugere. Forbruget  pr. person i Grækenland ligger på ca. 23.7 liter pr. år, og i Danmark på 1 til 5 liter. Forbruget i Danmark har dog været opadgående gennem de sidste år.

Oliven 2

Olivenolie opbevares bedst mørkt og ved en temperatur mellem 12-16 °C. Den må ikke stå i direkte sollys, og skal beskyttes mod luftens ilt. Olien kan optage smagsstoffer fra madvarer med stor lugtafgivelse. En god ide vil være, at stille den i et mørkt køkkenskab. Her vil temperaturen ofte være konstant og lav. Køber man således en 5 liter dunk, kan man let tappe derfra, og således anvende en mindre dunk / flaske.

Olivenolie er bedst indenfor 18 måneder.

Olivenolie kan sættes i køleskabet, men ved ca. 5 °C vil olien blive hvidlig, uklar og klumpet fordi nogle af fedtsyrerne bliver faste. Den tager nødvendigvis ikke skade af det. Har man sat olivenolien i køleskabet, så skal den tages ud i god tid før brug, idet den langsomt skal varmes op til stuetemperatur, hvor den vil få sit oprindelige udseende tilbage igen.

Olivenolie kan fryses og vil bevare sin  smag ved optøning, men da den efterfølgende meget hurtigt nedbrydes, bør den fryses i så små portioner, at den bruges  inden for ca. en uge.

Oliven 5

Venlig hilsen,

Winnie & Preben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *