At Middelhavskosten er sund viser adskillige undersøgelser. Søg på internettet, og der vil være masser af interessant og god læsning omkring netop dette.
Middelhavskosten indeholder maser af olivenolie, oliven, nødder, fisk, fjerkræ, frugt og grønt.
–
“Spis altid mad som i sommerferien på middelhavskysten”
Frugt og grønt. Fisk og fjerkræ. Olivenolie og nødder. Så er du godt i gang med at passe på hjertet.
I den første undersøgelse af sin slags, er det lykkedes spanske forskere at vise, at Middelhavskost mindsker risikoen for alvorlig hjertekarsygdom. Over en femårig periode havde personer, der blev vejledt og hjulpet til at spise Middelhavskost, 30 procent lavere risiko for at blive ramt af en blodprop i hjertet eller hjernen i forhold til personer, der blot fik råd om at spise mindre fedt.
Se mere via dette link:
“Det gode fedt”
Umættet fedt, altså enkeltumættet og flerumættet fedt, er det gode fedt. Dette finder du mest af i produkter og plantekilder, for eksempel koldpresset olivenolie, raps- og linfrøolie, nødder, frø, avocado, oliven og fisk. Dette fedt øger det gode HDL-niveau, og sænker det dårlige LDL-niveau af kolesterol i kroppen.
Se mere via dette link:
https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/hormoner-og-stofskifte/sygdomme/kost/fedt/
“Åreforkalkning kan bekæmpes med olivenolie og grøn te”
Såvel ekstra jomfru olivenolie alene som blandingen af olivenolie og grøn te øgede HDL-indholdet og den hastighed, hvormed HDL fjernede potentielt skadeligt kolesterol fra blodstrømmen
Se mere via dette link:
http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=6794/sprog=1/grp=8/menu=17/
“Olivenolie og middelhavskost sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme”
Undersøgelsen viste klart, at personer som indtog middelhavskost og fik tilskud af olivenolie, havde en betydelig mindre risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme.
Se mere via dette link:
http://blodtryksmaalere.dk/olivenolie-og-middelhavskost-saenker-risikoen-for-hjerte-kar-sygdomme/
Du kan finde mange andre artikler på internettet.
Rigtig god fornøjelse
Preben